Islamic Clock

Tuesday, October 4, 2011

Multi Purpose GEL : (Rawatan Mudah,Jimat,Selamat di gunakan)

Sakit ? Penyakit ? Masalah ? Stress ?
























Memperkenalkan iaitu.... "Produk NW55
Multi Purpose GEL : (Rawatan Mudah,Jimat,Selamat di gunakan)
New World 55 Corporation Sdn. Bhd (AJL931845)


[Contact: Ariffin Lim - 0168760091]
[Email: ariffinlim@ymail.com, ariffin.taufik@worleyparsons.com]



1. NW55 Gel Pelbagai Guna + Vitamin E
Gel ini boleh digunakan untuk:

  1. Memulih/menambah tenaga batin lelaki
  2. Menegang/mencantikkan payu dara
  3. Kesegaran sepanjang hari
  4. Penyembuhan penyakit asma
  5. Penyembuhan penyakit lutut
  6. Darah tinggi
  7. Ghout
  8. Buasir
  9. Barah payu dara
  10. Sakit pinggang
  11. Sakit kepala (Migrain)
  12. Begok
  13. Gastrik
  14. Resdung
  15. Sakit perut
  16. Haid tidak teratur
  17. Sakit gigi
  18. Batu karang
  19. Sembelit
  20. Senggugut
  21. Demam panas
  22. Telinga bernanah
  23. Kudis kencing manis
  24. Ketumbuhan di rahim
  25. Lumpuh
  26. Bisul / Jerawat Batu
  27. Panau / kayap / kurap
  28. Terkena gigitan binatang berbisa
  29. Mabuk / pitam / sesak nafas
  30. Kejang otot / cramp
  31. Luka kecil / luka besar
  32. Bengkak / lebam


Kegunaan utama gel ini ialah untuk wanita lepas bersalin. Gel ini akan membantu menyegar dan mengecutkan urat saraf. Menegangkan kulit. Menghilangkan kesan keretakkan kulit atau perut (stretch mark). Menjadikan kulit licin dan gebu semula.

Cara penggunaan :Gosok perut dan pinggang selepas bersalin. Gosok secara pusingan bulatan sehingga keluar buih putih siang sekali dan malam sekali.
Sukatan : 1 sudu teh di perut dan 1 sudu teh di pinggang
Lakukan setiap hari selama 44 hari.
Gel ini juga boleh dan bagus digunakan untuk mengurut (massage) badan.
Cara penggunaan: Urut belakang badan, bahu dan tengkuk selepas bekerja seharian. Urut ikut keperluan.
Sukatan: 4 sudu teh.




Gel ini juga membantu membakar lemak di bawah lapisan kulit. Jadi ia sangat sesuai untuk melangsingkan badan.
Cara penggunaan: Gosok 1 sudu teh gel ini di kawasan berlemak siang sekali dan malam sekali.
- Lakukan senaman ringan setiap hari.
- Minum air suam 8 gelas sehari. Disamping itu kawal pemakanan anda:
- Elakkan semua makanan berminyak dan berlemak.
- Makan lebih sayuran dan buah-buahan setiap hari.

2. NW55 Syampu Pelbagai Herba + Vitamin E
Dengan gabungan pelbagai herba, syampu ini dapat membantu menyejukkan dan menyegarkan kulit kepala. Selain itu ianya dapat:

Mengurangkan rambut gugur berlebihan
Menghapuskan kelimumur/rambut berkutu
Membantu pertumbuhan rambut
Mengurangkan masalah kulit kepala yang berkudis
Mengurangkan masalah migrain
Menyelesaikan masalah demam panas.


Cara Penggunaan:


Basahkan rambut, urut rambut dan kulit kepala dengan syampu ini, biarkan selama 30 minit, kemudian bilas sepenuhnya. Untuk rambut dan kulit kepala yang sihat biarkan 5 minit, kemudian bilas. Untuk hasil yang memuaskan guna shampu ini setiap hari






Contoh klip, salah seorang pengguna Produk NW55


video

3. Harga Produk NW55






NW55 Gel Pelbagai Guna + Vitamin E
RM 39.50 - 100gm
RM 24.50 - 50gm






NW55 Syampu Pelbagai Herba + Vitamin E
RM 25.00 - 350ml








Produk Dijamin 100%: Halal
Disahkan Oleh SIRIM
Disahkan Oleh Kementerian Kesihatan Malaysia (No. Sijil Pendaftaran)

















  • Untuk membuat pesanan produk atau pendaftaran sebagai pengedar NW55, Sila hubungi saya:


[Contact: Ariffin Lim - 0168760091]
[Email: ariffinlim@ymail.com, ariffin.taufik@worleyparsons.com]





































Bismillahirrahmanirrahim
Doa Kebaikan Segala Urusan
Ya Allah! Perbaikilah bagiku agamaku yang menjadi benteng bagi urusanku, perbaikilah duniaku yang menjadi tempat kehidupanku dan perbaikilah akhiratku yang menjadi tempat kembaliku. Dan jadikanlah kehidupan ini sebagai tambahan bagiku pada setiap kebaikan dan kematian sebagai istirehat bagiku dari setiap kejahatan.”
Amin



Sunday, August 14, 2011

Weekend ku yang sik habis-habis

14hb Ogos 2011,
Abis subuh, palak ku sik dapat tido. Macam-macam maok dipikir. Mejal dirik pun sik dapat. Aku cuba lah surfing ke dalam dunia fantasia iaitu internet, sampe bigik mataku jadi merah. Mun dah mata jadi merah, paham-paham jak lah...waktu nak tido iaitu charging batery. Sebab pagi lak aku nak Cat pagar kayu kat rumahku. So aku set alarm pukul 7 atau 8...SeKali bangun pukul 11...toing!! Terus ku bangun, tukar baju untuk cat..nasib bait dah mandik. Cuaca pun ok, panas terit dan membara, confirm sekejap jak ngecat lak..hihihi.

Campuran Untuk Mandik Bunga

Lalu my wife pun bangun, sebab nya maok polah biskut semperit sama my mom. So aku tolong my wife jap angkat barang-barang nok dibeli nya marek, simpan kat luar meja.







Tok bukan di beli oleh my wife,hehe.. my dad yang belikan untuk my brother Saha, untuk cepat gemuk. Look like Yummy!!!..posa! posa!

Cooling Pad


Pisau untuk potong cheese kek bukan untuk menyembeleh palak orang.. 




So aku mula kan kerja ku sebagai tukang cat indon, start dari pagi sampe........ kul 3 petang.
Dengan hari yang panas terit gik,dah lah puasa..rasa nak bisak rasa badan! . Dugaan,, Dugaan,, di bulan puasa tok. Confirm...abis keja,genti leput.

Eksen lalu biak tok...

Apa jak kau ya...


Sambil ngecat, my wife pun polah kek sama my mom. barang dah ada, terus pake mixer baru...hihihihi.


mula-mula....

Kedak tok padu....

Campurkan sedikit.....


Dah siap keja ku, aku terus mandik dan get ready untuk beli gift birthday untuk my wife. Sambil jalan-jalan carik barang gift, dah lah tengah bulan, belum terimak gik...haiz!,bak kata kedayan "Kapeh ku" - maksudnya pokai. It's ok, aku tetap belikan gift yang special untuk my wife. Dah belikan gift ya, aku terus cepat-cepat simpan di dalam bilit, pake suprise nya sebelum nya siap keja. On aircond, Pasang Minyak wangi, Hias prezent..hihihi.

Waktu jam dah nak dekat pukul 6 petang, Masak pn blm, sik sempat ne nak gago gilak dengan biskut. so plan B, makan luar jak. Nasib bait biskut nok di polah ya tek dah siap, my wife pun nak get ready untuk mandi.

Dalam perjalanan nya menuju ke bilit.....dub dub, dub dub, dub dub...

bila nya bukak pintu bilit, terkejut nya bila melihat prezent ya... Suprise!!!




Nah, simple jak. Lalu aku terus mengucap selamat hari jadi kepada My wife@Isteriku :) .
My Wife pun terharu dan suka dengan prezent dibelikan oleh suami nya. hehehe...

Planning my parents tek makan di Megahotel atau Parkcity, tetapi fully booked semua..uhmmm. so nok available jak hanya di Imperial Palace Hotel. Sorry guys, aku sikda time nak ambik gambar, time ya dah dekat waktu berbuka... sapa nak ambik gambar,dah lah perut lapar gilak. About menawan restaurant, Makanan di sia sik banyak choose. For me, Makanan...ok,but nothing special. Dah lah time serve makan nasi minyak,macam orang pegi kenduri orang kahwin jak..hahaha, dah xda nasi putih ke?..hihihi 

Time abis makan, lalu my parents sempat gik mengucapkan happy birthday to my wife,hehehe....
Oooooo...Part paling best,my parents ada birthday gift dengan nya..cek it out!

Sik giler apa tok...FUYOOO!!!! OMG!!!!....Ko ada??? 
So abis makan, mek orang pulang ke rumah masing-masing dengan perut kenyang tahap gaban. Sampe jak di depan rumah mertuaku....  ada ternampak....

Look What I Got!!......hehehehe


Ko mok aku pangkak buah tok arah palak kau kah...??

Peloya biak tok...ada jak berik SIKU!


Alat Mixer "KENWOOD TITANIUM MAJOR KM020"

13hb Ogos 2011, Me dan my wife ingin mencuba alat mixer iaitu “KENWOOD COOKING CHEF MAJOR MIXER (TITANIUM MAJOR) KM020” . Benda pun kacak, Harga pun Kacak! 



KM020  Titanium Major

The ultimate Kitchen Machine. If you are experienced in the kitchen, regularly prepare everyday meals but like the challenge of trying more elaborate recipes and catering for larger groups of friends and families, Titanium is the machine you need. Advance your culinary skills with confidence that Titanium will achieve the results that you desire; a second pair of hands in the kitchen. A 1.5L glass liquidiser is included in pack, along with the food processor attachment to ensure you have all you need to create your perfect meal.
  • Wattage: 1500w
  • Body Material : Metal Body
  • Speeds: Variable Speeds
  • Electronic Speed Control: Yes
  • Bowl Tool Material: Stainless Steel
  • Bowl Capacity : 6.7 Litres
  • Capacity - Cake : 4.55kg
  • Capacity - Dough : 2.40kg
  • Capacity - Egg Whites: 16 Maximum
  • Capacity - Flour for Pastry: 910g
  • Size: 40.8L x 23.8W x 34.3H
  • Weight: 9.67kg

Visit at:


Seriously, aku coba benda tok memang best..fuyoo. Sejenis alat mixer yang advance, expensive, multi mixer, berat, friendly user, sik complicated, mechanism, less noise, stabilizer dan design yang cantik. Mixer tok boleh macam macam keja jak seperti maok blender lah, maok squash oren, blend coffee, cookie crunchy, ice cream maker dan lain-lain lagi. Peralatan yang disediakan pun boleh tahan juak dan banyak.Before mek orang start molah biskut,mek orang kenak test alat mixer lok and follow the instruction.
SPEED SWITCH, LIMITS TO 6 SPEED



K-BEATER

DOUGH HOOK

FLEXIBLE BEATER

STAINLESS STEEL BOWL (Bowl Capacity: 6.7 Litres)

WHISK

SLASH GUARD


GLASS LIQUIDISER

 AT338  Glass Liquidiser
• Removable, easy clean stainless steel blades for blending and pureeing to a smooth texture
• Solid glass goblet is ideal for crushing ice
• Filler cap allows ingredients to be added gradually while blending
• High working capacity of 1.5L with a total capacity of 1.7L is ideal for large quantities
         ·     Mixer Type : All models
         ·    Mixer Size : Chef and Major
         ·     Outlet: High Speed Outlet
         ·    Capacity: 1.5 Litres
         ·    Size: 15.0L x 17.0W x 25.5H
         ·    Weight: 1.89kg

Visti at:


BOOK INSTRUCTION / CATALOG INCLUDE DVD

Overall..totally best giler.hehehe.. 
anyways, aku ada ambik video, lak lah aku attach video mun masa free k.